Nu en Straks


22 januari. De tweede rubriek in De Bevelander.
Over het IJsfeest in Yerseke in 1917, een jaar met vele ijsfeesten. Klik HIER voor de groeiende pagina met de rubrieken uit De Bevelander. (Sinds dit jaar in Ons Eiland Schouwen-Duiveland gestopt en dus ook onze rubrieken daarin. Nu zijn er echter tweewekelijkse in De Bevelander.)


Half december – eind februari. ‘O kijk, oude foto`s van winters Zierikzee!’
Zierikzee, Havenpark 18 en Kraanplein 22.
Als bijdrage aan de wintersfeer heeft Vlam een kleine raam-expo ingericht. Er is nu, centraal, een serie te zien met sneeuw- en schaatsbeelden van ruim 100 jaar terug. Er werd ook toen soms zelfs al bij vorst een camera mee naar buiten genomen, wat voor nu weer extra leuke inkijkjes geeft in die tijd. Klik HIER voor iets meer info.


De hele winter te krijgen. Winternummer van Het Koninklijk Zeeuws Genootschap der Wetenschappen (KZGW)
Met een heel uitgebreid artikel over ‘De oorkonde van 976’, het oudste document waarin Zierikzee vermeld wordt. Dit stuk met de vertaling die afgelopen jaar (2019) onder Vlam is gerealiseerd en over het daarbij naar voren gekomen nieuws over de nieuwe oude naam van Zierikzee namelijk Creka-en-Papingalant. Er was intussen nog meer onderzocht over wat dit aan extra informatie over de situatie van het toen prille kerkdorp geeft. Klik HIER voor meer info.


2020 De editie ‘Zierik langs de Ee’  is nu doorlopend te wandelen.
Op deze site een routekaartjes en info bij allerlei punten op deze route. Klik daarvoor HIER naar de speciale pagina Zierik langs de Ee! Binnenkort is ook het mini-routeboekje weer te krijgen.


Doorlopend donateurs- en sponsoracties
Vorig jaar zijn we begonnen met enkele kleine donateursacties, De ontvangst van de expo`s is immers positief en er is nog veel meer leuks en interessants om te laten zien. We zijn natuurlijk blij met de verkregen basissubsidie, maar donateurs en sponsoren zijn voor uitgebreidere versies van harte welkom.  Voor donateurs met een gezellig extraatje, sponsoren kunnen soms ook bijdragen met het mogelijk maken van een expo-uitbreiding die bij hen aansluit.

Posteractie.
Kaart Zierik langs de Ee!, 20-30, zwaar papier, satijnglans.
Interesse? Mail naar stichtingvlam@gmail.com. Dan wordt de voorraad gecheckt en over bestelroute teruggemaild.


Hele jaar, ook in 1920: Gelegenheidsexpo’s op uitnodiging en ‘O kijk naar de kijkers!’ Beiden zowel op S-D, op N-B als in andere gemeenten.
Edities rond events en/of andere edities op maat worden op (gesponsorde) uitnodigingen van harte gerealiseerd. Deze kunnen samengesteld op basis van al opgebouwd materiaal en/of met extra materiaal.
Ook uitnodigingen van zorgcentra voor een expo zijn van harte welkom. Expo`s werden daar steeds zeer enthousiast ontvangen. Zolang we nog geen vaste subsidie of speciale subsidie voor deze activiteit hebben is een bijdrage verder wel nodig.

            
Links De Duinen  waar nu al voor de tweede maal ‘O kijk naar de Kijkers!’ was, rechts een speciale editie Zierikzee-2018 bij Capri en haar 3 buren,rond het kruispunt Mol/Schuithaven/Melkmarkt/Dam


2020 Voorjaars- en Zomerexpo met nieuw thema voor S-D in de maak.
Donateurs zijn extra welkom, maar ook sponsoren. (De Gemeente wil vooreerst integraal extra schaven bij Cultuur.)

Expo-opties op De Bevelanden en verder zijn, behalve digitaal, nog niet concreet.


April 2020 Dit jaar geen event Zierikzee-800/Historisch Zierikzee  i.v.m. event ’75 jaar vrij!’
Het hele jaar is wel Vlams wandeling ‘Zierik langs de Ee!’ te lopen. Dit met het routeboekje plus alle de info op de site maar zonder expo.
Deze editie is juist gerealiseerd geïnspireerd door en mede ter gelegenheid van de historische viering van Zierikzees stadsrechten, zo`n 800 jaar geleden. Ook uitbreiding met eilandbrede editie ‘Scouwen&Duveland eeuwen terug’ blijft overigens ook een doel, maar ook dat nu voor een later jaar.


5 mei en 9 mei 2020 Bijdrage ’75 jaar vrij!’, einde WO-2
Er komt een kleinere of grotere raamexpo. Extra foto`s uit privéverzamelingen blijven welkom.

  


Kleine extra midzomerexpo gepland.


Bijdragen bij verschillende zomerevenementen in 2020. Ook voor dit jaar weer gepland.


Monumentendag, 12 september. Vlam draagt vast weer bij.


Maand van de Geschiedenis. oktober. Vlam draagt vast weer bij.


Half november t/m 6 december 2020. Nieuwe Sinterklaasexpo gepland


7 t/m 31 december 2020. Nieuwe Winterspecial gepland.


We wensen iedereen ook voor dan vast weer leuke kijkjes!