Intro en route

Bij de expo over WO-l is er deze aparte pagina met verschillende soorten extra info. Deze pagina zal so wie so ook nog doorgroeien tijdens de expo.

Hier:
-Een kleine algemene introductie en de route hieronder.

-De krantenartikelen die op straat misschien wat lastig rustig helemaal te lezen zijn of niet eens helemaal op het paneel konden. Klik HIER om daar direct te komen.
-Ook zal hier extra info van kijkers opgenomen worden, de eerste verhalen volgen z.s.m.
-Meer Expo Online, een verzameling over kleinere kernen met incidentele foto`s. Inzendingen zijn welkom. Klik HIER.
-Linkjes naar sites met meer info over WO-l in het algemeen, in Zeeland, op S-D en evt. ook op N-B). Klik HIER.

Op 11 november 2018 is het 100 jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog ten einde was. Ook al was het hier vrede, we hadden er zeker wel mee te maken, alleen al omdat vele mannen wel vier jaar ‘paraat lagen’ en ons land vele Belgische vluchtelingen heeft opgevangen. Er is hier eerder aandacht voor WO-l geweest door met name met het toneelstuk van de Rederijkers. Nu deze route met raamexpo van foto`s bij hun locatie door Zierikzee plus een raamexpo in Haamstede en in Brouw en online dus een verzameling losse foto`s uit kernen. Deze van 1 oktober, start van de Maand van de Geschiedenis, t/m 11 november, de dag van tekening van de vrede.

 

En bij Havenpark 18 in Zierikzee hangt nog de kleine serie ‘O kijk, oude luchtfoto`s van Zierikzee!’ met ook militaire luchtfoto`s van > 1920. Zoals vaak gezegd is oorlog vaak een rede voor technische vooruitgang. Voor deze foto’s werden de, toen nog nieuwe, technieken van fotografie en vliegen samen gebruikt, zodra de foto`s daarvoor snel genoeg genomen konden worden.