Straks

Winter: ‘O kijk naar de kijkers!’ tijdens de ‘winterstop’
1 okt – 11 nov.: Editie ‘O kijk, foto`s van WO-l hier – Haamstede’ bij De Duinen in Haamstede.
Hele winter: Meerdere soorten edities, daar of elders, kunnen, op uitnodiging, volgen.Al twee winter is er tijdens de winterstop ‘O kijk naar de kijkers’ georganiseerd met expo`s bij zorgcentra, achter de ramen of in de hal. Dit voor hen die ook geïnteresseerd zijn, maar niet zo makkelijk op locatie kunnen komen kijken. De reactie waren zeer positief.
Deze herfst is in Haamstede de expo ‘O kijk, die foto`s van WO-l – Haamstede’ juist achter de ramen van zorgcentrum De Duinen’ te zien, bij ontmoetingsgebouw De Duinpan. Dus ook daar 24/7 vrij, vanaf buiten te bekijken.
Uitnodigingen van andere zorgcentra voor een expo zijn van harte welkom. Opties zijn een op maat samengestelde met uitgelichte bestaande panelen of een aparte op maat gemaakte. (Beiden tegen een nette vergoeding/donatie.)


Winterse gelegenheids-raamexpo ‘O kijk hier!’.
Vanaf 15 november. Start met een speciale versie in Zierikzee.
Met varianten en wisselende locaties tot in januari of nog wat langer. Gesponsorde uitnodigingen van harte welkom.

Vorig jaar was de wintereditie Zierikzee eerst te zien bij Capri en haar 3 buren,
rond het kruispunt Mol/Schuithaven/Melkmarkt/Dam
en
daarna naast de kunstijsbaan op het Havenplein in Zierikzee, achter de ramen van de Xenos.

Meer info volgt zo spoedig mogelijk.


….


In 2019 Speciale, kleine, expo-editie over de oude oorkonde uit 976
Deze expo betreft een speciale over de oorkonde, die we in het licht hebben gebracht, tijdens de voorbereiding van de editie ‘Een glimp van 800-jaar terug’. Deze is zo bijzonder omdat hij de oudste bekende vermelding van Zierikzee bevat. Zo bleek hij bovendien voor nog een aantal plaatsen in de regio ‘Oost-Zeeland’ bijzonder. Deze speciale expo-editie over de oorkonde zal dan ook gaan reizen door Zierikzee, Goes, Borsele en Wolphaartsdijk en mogelijk nog verder.
De oorkonde wordt in historische overzichtjes veelvuldig genoemd, maar was nooit getoond of vertaald. Hij is, zoals alle officiële stukken uit die tijd binnen ‘Europa’, in het latijn opgesteld en bovendien in oud latijn in een bijzondere stijl. De vertaling bleek een uitdaging. Intussen heeft een bekende historicus inhoudelijk een voorzet gegeven, een latinist zijn hersens op het vertalen gekraakt en iemand tips gegeven voor de overgang naar het Nederlands. Ook voor het hier en daar presenteren van het origineel hebben we intussen toestemming. De eerste presentatie zal z.s.m. in 2019 zijn. Meer info volgt.


Nieuwe expo met variant thema voor 2019 in voorbereiding.
Info daarover en een nieuw jaarprogramma over andere events waarop dan aangesloten wordt komt zo spoedig mogelijk. 


Gelegenheidsexpo`s op uitnodiging en algemene financiële steun/sponsering
Ondanks de warme ontvangst door publiek, participanten en door subsidiegevers blijft de financiële steun nog wel zo overzichtelijk dat we actief openstaan voor bijvoorbeeld uitnodigingen met financiële  ondersteuning, crowdfunding ed.  om breed en substantieel ‘O kijk hier!’ edities te kunnen realiseren in de zomer, bij allerlei events, feestdagen, in zorgcentra etc.