Straks


Zomer 2018, groeiend over de regio
De zomer-edities in de diverse kernen lopen t/m 9 september, het Monumentenweekend.
De zomerexpo`s kunnen tijdens het seizoen nog doorgroeien en verder zijn er speciale samenwerkingen bij events (waarvoor ze soms een eindje verhuizen). Zover als bekend wordt e.e.a. hier al aangekondigd.


3 t/m 5 augustus Havendagen Kortgene, N-B

Met o.a. het beroemde pannenkoekenontbijt voor alle belangstellenden, aangeboden door Molen Korenbloem. En met een uitgebrid programma op het Havenplein. Dar bi de Loods start ook de fotoroute ‘O kijk hier!’, voor wie even een ommetje wil lopen. De route loopt tot het ‘Oude Nieuwe Gemeentehuis’, maar kan ntuurlijk ook gedeeltelijk gedaan worden.
Klik HIER voor het hele programma: www.deloodskortgene.nl/wp/havenfeesten-kortgene/
Klik Hier voor meer info over de fotoroute: okijkhier.nl/kortgene/


3 t/m 9 augustus Kermis in Zierikzee, S-D

Kermis.nu logo
Er komt een speciale serie over de Zierikzeesche Kermis in vroegere tijden met hele leuke foto`s.


10 & 11 augustus – Colijnsplaatse Dagen, N-B


Met ls onderdeel van het programma ook de fotoroute ‘O kijk hier!’, van Het Veerhuis tot de Oude Kerk. 
Voor meer info over het programma kan HIER al geklikt naar de website over het evenement: www.colijnsplaatsedagen.nl


8 september Monumentendag, landelijk programma, waar ‘O kijk hier!’ aan bijdraagt.

Meer info volgt.


Oktober Maand van de Geschiedenis, landelijk programma, waar ‘O kijk hier!’ aan bijdraagt.


Meer info volgt.


Winterseizoen ‘O kijk naar de kijkers!’
Al twee winter is er tijdens de winterstop ‘O kijk naar de kijkers’ georganiseerd met expo`s in zorgcentra voor hen die ook geïnteresseerd zijn, maar niet zo makkelijk op locatie kunnen komen kijken.

Ook komende winter zal dit project weer van harte welkom zijn bij een of meer zorgcentra. We hopen hier enige sponsering o.i.d. voor te krijgen.


Speciale winteredtie raamexpo’s ‘O kijk hier!’

Vorig jaar was de wintereditie Zierikzee eerst te zien bij Capri en haar 3 buren op het kruispunt Mol/Schuithaven/Melkmarkt/Dam en daarna naast de ijsbaan, achter de ramen van de Xenos.

Winter 2017-2018 is er in Zierikzee ook een speciale Wintereditie geweest n.a.v. Dickensdagen met een, aangepast, vervolg bij de tijdelijke Kunst-ijsbaan op het centale Havenplein van Zierikzee. Een en ander trok weer veel kijkers en positieve reacties.
Het idee is om dat dat jaar in meer kernen te doen. Een en ander is nog i voorbereiding. Donateurs of sponsoren/adverteerders zijn welkom.Speciale, kleine, expo-editie over de oude oorkonde uit 976
Deze oorkonde hebben we in het licht gebracht, tijdens de voorbereiding van de edutie ‘Een glimp van 800-jaar terug’. Deze bleek voor meer plaatsen in Zeeland bijzonder. Deze speciale expo-editiee over de oorkonde zal gaan reizen door Zierikzee, Goes, Borssele en Wolphaartsdijk en mogelijk nog verder. Door het bijzonder vertaalwerk zal deze waarschijnlijk  wel pas aan het einde van dit jaar of zelfs pas komend jaar echt op reis kunnen. De reacties op het plan zijn echter nu al bijzonder positief.


Nieuwe expo met speciale inslag voor 2019 in voorbereiding.
Info daarover en een nieuw jaarprogramma over andere events waarop dan aangesloten wordt komt zo spoedog mogelijk. 


Gelegenheidsexpo`s op uitnodiging en algemene financiële steun/sponsering
Ondanks de warme ontvangst door publiek, participanten en door subsidiegevers blijft de financiële steun nog wel zo overzichtelijk dat we actief openstaan voor bijvoorbeeld uitnodigingen met financiële  ondersteuning, crowdfunding ed.  om breed en substantieel ‘O kijk hier!’ edities te kunnen realiseren in de zomer, bij allerlei events, feestdagen, in zorgcentra etc.