Straks

2019 De nieuwe expo voor 2019 ‘Scouwen&Duveland eeuwen terug’, in week 1 gestart met een eenvoudige preview in Zierikzee, groeit de komende weken t/m het voorjaar wekelijks verder uit tot er in Zierikzee een eerste route is en daarna verder met extra details en z.s.m. ook in de alle kernen. (Waarschijnlijk met sprokkelformule.) Ook op Noord-Beveland komt er vrijwel zeker weer een OKH-editie.
Info over alle edities wordt hier en op de speciale pagina steeds z.s.m. aangekondigd en zo ook de bijkomende activiteiten. Veel nieuws wordt ook aangekondigd via de wekelijkse rubriek in Ons Eiland en via andere media. 


Woensdag 20 maart Verkiezingen Waterschap
Vanwege de aansluiting bij het thema ‘Zierik langs de Ee!’ hier dit spotje op deze dag. Bi d route is ook het nodige te zien over  gebruik en beperking van het water in eerdere tijden. 


Zaterdag 23 maart 11.00-14.00 uur
Gezinspeurtocht langs monumenten in Zierikzee, georganiseerd door Stad&Lande. Meer info volgt.


Zaterdag 30 & zondag 31 maart 2019, cultuurcentrum Nieuwe Kerk Zierikzee,
‘Het begin van Zierik aan de Ee!.
Presentatie zaterdag 14.00 – 15.00 uur
Binnenexpo zaterdagmiddag en zondagmiddeag 12.00-16.00 uur.

 


Zaterdag 27 april Koningsdag
Er zal weer met veel plezier bijgedragen worden aan vieringen tijdens Koninsdag. Meer info volgt zo spoedig mogelijk.


Zaterdag 11 mei 2019 Viering Zierikzee 800 jaar stadsrechten
Stichting Vlam fraagt deze dag extra bij met ‘Verhalen Verzamelen’ bij de route.
Op locatie kunnen mensen extra info geven bij de route, die dan op de site ot. Zulke info kan ook gemaild worden naar stichtingvlam@gmail.com


Hele jaar: ‘Gelegenheids-raamexpo’s op uitnodiging en ‘O kijk naar de kijkers!
Nieuwe edities rond events in het voorjaar of andere edities op maat worden op (gesponsorde) uitnodigingen van harte gerealiseerd, Dit op basis van al opgebouwd materiaal of met extra materiaal.
Deze herfst/winter was er ook weer een editie ‘O kijk, foto`s van WO-l hier – Haamstede’ bij zorgcomplex De Duinen in Haamstede. De afgelopen drie winters hebben we in een aantal zorgcentra expo`s met oude foto`s over de meest logische kernen aangeboden. Deze werden zeer enthousiast ontvangen. Uitnodigingen van andere zorgcentra voor een expo zijn van harte welkom. Opties zijn een op maat samengestelde met uitgelichte bestaande panelen of een aparte op maat gemaakte. Zolang we nog geen vaste subsidie of speciale subsidie voor deze activiteit hebben is een bijdrage verder wel nodig.

Zowel voor S-D voor N-B als voor andere gemeenten.

         
Links De Duinen  waar nu al voor de tweede maal ‘O kijk naar de Kijkers!’ was, rechts een speciale editie Zierikzee-2018 bij Capri en haar 3 buren,rond het kruispunt Mol/Schuithaven/Melkmarkt/Dam.


Zomerevents op Schouwen-Duiveland en Noord-Beveland
Er zal weer met veel plezier vaak bijgedragen worden aan programma`s van diverse zomerevents.


14-15 september Monumentendag 2019
Natuurlijk zal er ook weerbijdragen worden aan het programma voor Monumentendag/Monumentenweekend.


Donateursacties en opties sponsoren
Vorig jaar zijn we begonnen met enkele kleine donateirsacties, De ontvamgst van de expo`s is immers positief en er is nog veel meer leuks en interessants om te laten zien. We zijn natuurlijk blij met de verkregen basissubsidie, maar donateurs en sponsoren zijn voor uitgebreidere versies van harte welkom.  Voor donateurs met een gezellig extraatje, spomsoren kunnen soms ook bijdragen met het mogelijk maken van een expouitbreiding die bij hen aansluit.