Haamstede

O kijk, die foto`s van WO-l hier.
De zomerexpo is voorbij, maar vanaf 1 oktober is er alweer een expo met een terugblik op WO-l. Deze nu, omdat het op 11 november a.s. 100 jaar geleden is, dat er wapenstilstand kwam. De serie hier hangt achter de ramen van de Duinpan, deel van zorgcentrum De Duinen, aan de Kloosterweg. Daar zijn ze, bij dag en avond, vrij te bekijken. Klik HIER voor meer info.Zomerexpo 2018
Van de eerste voorjaarsdag, 1 maart, t/m de laatste officiële zomerdag, 20 september, was hier de raamexpo ‘O kijk, die oude foto`s van rond De Ring!’ te zien. De expo was bij dag en avond (24/7),  vrij te bekijken.
Bij aanvang als preview en daarna verder uitgegroeid, washier een serie vergrote foto`s van rond 1900 van de Noordstraat, De Ring en de aangrenzende Zuidstraat. Toen in de kern nog een smid actief aan het werk was, iedereen wat graag eens op de foto wilde en zo`n nieuwigheid als een electriciteitspaal of telefoonpaal juist midden op de foto werd gezet.
Zie voor een kaartje met de locaties hieronder.

Op de foto het pand waar later garage Dijkman kwam en waar nu de winkel Oud&Nieuw zit. In de etalage daar een deel van de expo ‘O kijk hier, oude foto`s van rond de Ring!’

Zuidstraat 10, Oud&Nieuw,
Ring 6, Het Oude Raadhuis 

Noordstraat 6, VH Funtastic

Op de panelen staat steeds bij elke foto korte info. De pagina voor Haamstede met een greep extra verhalen, is in de revisie.
Klik HIER voor wat er meer te zien is in Haamstede: burgh-haamstede.nu/event