Nieuwerkerk

O kijk, dat dagboek uit WO-l
De zomerexpo is afgesloten, maar intussen loopt, van 1 oktober t/m 11 november, alweer de expo ‘O kijk, die foto`s van WO-l hier’. Deze omdat het 11 november a.s. 100 jaar geleden is dat de Grote Oorlog ten einde kwam met een wapenstilstand. Bij deze exdpo een route door drie kernen op Schouwen-Duiveland plus een onlineverzameling met losse foto`s en berichtjes van de andere kernen. Daarbij over Nieuwerkerk twee foto`s , maar ook een dagboek en een kleine verzameling foto`s van een toenmalige dienstplichtige uit het dorp. Klik HIER voor meer info. Meer inzendingen blijven van harte welkom, het materiaal blijft ook na afloop van de expo online te zien.


Deze zomer was er ook hier een expo-editie te zien: ‘O kijk, oude foto`s van rond de Ring!’.
Dit met een eerste serie foto`s van 100 jaar oud en meer, die hier in die tijd gemaakt zijn.
De expo liep hier van 1 juni t/m 20 september en was bij dag en avond (24/7), vrij te bekijken, bij de etalageramen van Kerkring 31. Daarbij levendige straatbeelden van toen er nog veel buiten werd gewerkt en gespeeld en velen wat graag eens op de foto wilden. Hieronder een kaartje met de locatie.

Linksachter op de hoek, de voorganger van het  pand waar de expo nu hangt, Kerkring 31.

>De expo is geopend door de bovenbouwers van OBS Duiveland en daarmee ook het hele zomerseizoen van ‘O kijk hier!’op S-D. De editie van Nieuwerkerk is daarbij direct ‘aangeboden’ aan het bestuur van Nieuwerkerk Bruist. Voor een impressie van de opening: klik HIER. 
>De locatie van de expo, de etalage van Kerkring 31, is heel vriendelijk ter beschikking gesteld door de eigenaren van voorheen Lady`s Fashion. (Het pand staat momenteel te koop.)
>Ook tijdens Nieuwerkerk Bruist – 22&23 juni – was de expo deel van het programma.
Voor het hele programma klik HIER: www.nieuwerkerkbruist.nl